top of page

Speellijst.

Martha en Mathilda

Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd die samen een oubollig hotelletje runnen, dat deel uitmaakt van een grote oude boerderij. Omdat ze diep in de schulden zaten verkochten ze die boerderij echter 10 jaar geleden aan een notaris op lijfrente, onder de voorwaarde daar te mogen blijven zolang ze leven. Maar nu komt de notarissen innen wat van haar is. Kunnen de zussen met een plan komen om de notaris te slim af te zijn?..

Geregisseerd bij theatervereniging Plankenkoorts in Winssen. Geschreven door Pol Anrys. Wordt gespeelt op 24,25 en april 2020

Waar is dat feestje?

‘Waar is dat feestje?!’ gaat over het ontdekken van je eigen stem.

Het ontdekken van wie jij bent, in de stroom van traditie.

 

Jairis is jarig

Elk jaar is het weer hetzelfde, zoals moeders het wilt.

De hele familie komt langs en niemand lijkt oog te hebben voor Jairis.

Langzaam glijdt Jairis weg in haar gedachte.

 

Jairis wordt in haar gedachte geconfronteerd met het feit dat ze ook zelf haar feest leuk kan maken “Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen”.

www.momotheaterwerkplaats.nl

Gemaakt bij MOMO Theaterwerkplaats. Try out: 20 en 21 november 2019. Speeldata: 13, 20 en 21 februari en 5 maart 2020

De geheime kersentuin

Het toneelstuk De Geheime Kersentuin is gebaseerd op een aantal prachtige klassiekers, zoals De Kersentuin van Anton Tjechov; Alice in Wonderland van Lewis Caroll; De geheime tuin van Frances H. Burnett en Peter Pan van James M. Barrie.

Vele personages uit deze bestaande stukken zullen hier terugkomen, zoals Alice, de Hartenkoningin, Mad Hatter, Peter Pan en Fris (de oude butler van het landgoed, met konijnenoren op).

Samen vertellen zij een nieuw verhaal. Waarin zowel een kersentuin als een magische tuin bedreigd wordt en er maar één overleeft. Er wordt gestreden om kersen en gestolen taartjes en tegen de volwassenwereld van hebzucht en miesmuizerij. Wie wint krijgt een vingerhoedje.

Geregisseerd bij theatervereniging Het Plankier in Heumen. Geschreven door Marieke Nijmanting. Wordt gespeelt op 29 en 30 november 2019

Moeder Aarde

Een theatervoorstelling over een thema dat iedereen aangaat, van jong tot oud, man of vrouw, allochtoon of autochtoon, namelijk onze verantwoordelijkheid voor de aarde. Ieder volk op aarde had, ten alle tijden, in zijn cultuur inspirerende verhalen over dit thema dat in het gemeenschappelijke beeld werd vertegenwoordigd als: Moeder Aarde. Het lijkt wel of de moderne westerse cultuur die verhalen, en daardoor de verbinding met haar, is kwijtgeraakt en die weer opnieuw moet zien te vinden.

De spelers nemen ons in deze theatervoorstelling mee op een spannende reis waarin zij op zoek gaan naar Moeder Aarde.

Waar leidt de reis naartoe?

Zullen ze Moeder Aarde vinden?

En wat heeft zij hen dan te vertellen?

www.momotheaterwerkplaats.nl

Gemaakt bij MOMO Theaterwerkplaats. Speeldata: 12 en 15 oktober 2019

Het onbekende

Een route terug naar de natuur

Terug naar de oorsprong

 

Volg Baron Schimmelpennick op zijn ontdekkingstocht

Een gezamenlijke tocht

Een tocht die hij 66 jaar geleden maakte

Een tocht vol veranderingen

Vol ontdekkingen

 

Verlaat het vaste leven

Waarin alles vertrouwd is

Ga terug in de tijd

Terug naar de natuur

 

Gaat Baron Schimmelpennick de uitdaging aan?!

Ga jij de uitdaging aan?!

Overgave aan het onbekende lijkt de enige oplossing…..

In samenwerking met de bewoners van De Beken Speeldata: 20-28 oktober 2018 tijdens Festival Woest&Bijster

De wolf, grootmoeder en ik

Wat als je je eigen weg wil kiezen en er liggen allemaal obstakels op de weg. Roodkapje gaat ervoor en kiest voor waar zij gelukkig van word. Hiervoor moet ze doen wat niet gewoon is. Ze moet zich losmaken uit het stramien van de maatschappij, datgene wat iedereen van haar verwacht.

Gaat het haar lukken?

Of mijn de obstakels op de weg toch te groot?

5 november 2018

Per(r)ongeluk

Frederik en Isabelle hebben op het laatste perron van het station, perron 12, ruzie over hun toekomstig huwelijksfeest. Kwaad omdat ze haar zin niet krijgt gooit Isabelle haar dure verlovingsring die ze van Frederik heeft gekregen weg over de balustrade aan de rand van het perron. De ring komt terecht op een lager gelegen braakliggend stuk terrein waar een aantal clochards en bedelaars huizen onder de twee bruggen van het station. In de buurt wordt dit terrein, perron 13 genoemd ! Als Frederik even later op het terrein verschijnt om de ring te zoeken, blijkt deze onvindbaar. Tijdens het zoeken naar de ring leert hij de mensen die onder de bruggen huizen kennen. 

Geregisseerd bij theatervereniging Het Plankier in Heumen. Geschreven door Pol Anrys. Wordt gespeelt op 4 en 5 oktober 2018

Verwonderland

Verwonderland gaat over een meisje dat in een andere wereld terecht komt.

Een andere wereld als die zij kent.

De wereld is gekleurder as dat ze kent en iedereen is aardig voor haar.

Ze gaat de bewoners van het bos helpen met het verslaan van de Rode koningin.

www.momotheaterwerkplaats.nl

In samenwerking met MOMO Theaterwerkplaats Gespeeld: juni 2018

Het kasteel aan de rand van het bos

Het sprookjes bos heb ik gemaakt met de bewoners van het Thomashuis Berg en Bos Apeldoorn. Samen schreven wij het verhaal. Een sprookje over het leven van de bewoners, wat ze graag deden, maar op een dag gebeurde er iets ergs. Hond Olli en kat Rosalie waren weg. Ze zijn ontvoerd door Mr Bean. Gelukkig word na een lange zoektocht Olli en Rosalie gevonden en Mr Bean in de boeien geslagen.

In samenwerking met de bewoners van Thomashuis Berg en Bos. Gespeeld: juni 2011

Please reload

bottom of page